Andra

Före / efter: Vågar färgen utomhus

Före / efter: Vågar färgen utomhus

Utomhusdekoration förbises ofta i huset: individer som investerar i trädgården endast under sommarsäsongen, de ser inte alltid poängen att utveckla sina exteriörer på ett hållbart sätt. Men detta extra utrymme är ett riktigt fynd! Det gör att du kan koppla av, äta lunch, läsa eller vila medan du njuter av värmen på sommaren ... Uteserveringens design är Slowgardens specialitet: grundad av Claire Delahaye, designkontoret i Marseille projekt som gör det möjligt att utnyttja utomhusutrymmena medan du leker med sina begränsningar. Vegetationen och dekorationen delar rampljuset, eftersom detta fantastiska förverkligande av vitaminfärger visar oss.

Ta med pep och färg

före : När landskapsarkitekterna i Slowgarden för första gången upptäcker denna lilla trädgård i ett distrikt mellan stränder och stad, noterar de att det led av flera års övergivande. Väggarna och plattorna på golvet har ett smutsigt och åldrande utseende: ägarna har koncentrerat sina ansträngningar på hela det planterade området och lämnat terrassen i dåligt skick. Det senare har dock många fördelar som förtjänar att lyfts fram! Ytan är liten men mycket funktionell och lämnar utrymme för många möjligheter till metamorfos. Ägarna vill anpassa sitt utrymme och återställa cachet: efter flera möten i Slowgarden väljer de en renovering inklusive utbyggnad av terrassen, uppgradering av lokalerna och byte av utemöbler.
efter : Efter flera veckors arbete är förändringarna spektakulära! Claire Delahaye och hennes team har moderniserat denna lilla trädgård genom att ge den den personlighet som den saknade. I överensstämmelse med ägarna valde landskapet en vacker lila nyans på väggarna: denna häpnadsväckande och explosiva färg suddar ut de vanliga koderna i trädgården och skapar en "in-out" -effekt. Ägarna kan nu njuta av sin terrass som ett riktigt vardagsrum / matsal: med sitt sommarloungen och sitt vackra industrinspirerade bord har detta "extra rum" det som krävs! När det gäller material är trä i fokus. Blad av exotiskt trä har ersatt de gamla, slitna brickorna och utökar nu matområdet med flera kvadratmeter. Vi hittar samma blad ovanför den gamla murfontänen, som är smart avledda i en utesoffa.


Detaljer granskning

före : Dekorationen försummades av ägarna, som varken hade tid eller idéer att skapa ett bekvämt uterum. Deras lilla terrass har dock stor potential, med många element som landskapsdesignare kommer att kunna avleda från Slowgarden. För ekonomins intresse är det planerat att återanvända befintliga byggnader och möbler så mycket som möjligt. Vissa delar av terrassen, till exempel den slitna skuggan eller stenkanten, kommer dock att tas bort. De serverar den framtida dekorationen, som kommer att fokusera på färgen och "kabinett med nyfikenheter" -stil som återbesöks.
efter : Många förändringar har gjorts för att återställa stil och personlighet i denna lilla stadsträdgård. Claire Delahaye behöll den gamla halsen på väggfontängen, med sin ursprungliga form av keruber, och använde den som utgångspunkt för att skapa en vägg med en bohemisk ande. Som en konstnärligt sammansatt målning, innehåller denna lila vägg många dekorativa element kära för ägarna: hästsko, korgar, speglar och liten väggdekoration sammanflätade för att bilda ett häpnadsväckande skåp av nyfikenheter! Grundaren av Slowgarden tänkte också på ägarnas komfort genom att installera en utomhusdusch i Zen-stil: består av en duschbricka och en trästolpe, omgiven av svarta japanska stenar, vilket gör det möjligt för paret och deras gäster att svalna på en het Marseille-eftermiddag! Total budget: 15 000 € Mer information på www.slowgarden.fr