Kommentarer

Före / efter: Förvandla ett vardagsrum till ett barns sovrum

Före / efter: Förvandla ett vardagsrum till ett barns sovrum

När Cyril och Camille fick denna vackra Haussmannian lägenhet som en arv, hade de ingen aning om hur mycket arbete detta förvärv skulle innebära. Mörkt och gammaldags kök, frysande badrum, trött inredning ... Du var tvungen att injicera en god touch av glädje och friskhet i alla rum! Ett annat stort problem, deras son Gabriel hade ännu inte sitt eget sovrum ... Paret uppmanade därför inredningsarkitekterna Julien Toujan och Christopher Sörg att genomföra en fullständig metamorfos av lägenheten och förvandla det gamla rummet till gör allt i en mjuk och välkomnande plantskola.

Gör liv i alla rum


före : När Julien Toujan och hans akolyt Christopher Sörg började renovera denna parisiska 140m2, måste dekorationen göras om i sin helhet. Cyril och Camille, de nya ägarna, ville ha varma och vänliga bostadsområden, men också en mysig kokong för sin lilla pojke. Inget rum tilldelat honom hittills, beslutade arkitekten duo att skapa en dedikerad plats i ett av husets rum, som tidigare fungerade som en matsal, gäst sovrum och TV-lounge . Med sina vita väggar och eventuella möbler var rummet inte riktigt välkomnande och saknade personlighet ... Det var därför nödvändigt att utveckla ett lugnande sovområde och ett lekområde för Gabriel från början!
efter : Det gamla vardagsrummet, utan en väldefinierad funktion, har blivit ett glad barnrum fullt av liv. Rummen är tillräckligt rymliga och Julien och Christopher har integrerat ett litet badrum i det så att Gabriel kan dra nytta av sitt eget toalettutrymme. Vad beträffar färger valde dekoratörerna en palett med punchy blues med 97% naturligt ursprungfärger för att bevara luftkvaliteten i rummet. Endast en del av väggen tonades och resten lämnade frivilligt vitt för att låta rummet andas: de andra färgerna destillerades skickligt i hela rummet genom små möbler och tillbehör, för att eko huvudväggen.
Byråns arkitekter Julien Toujan har också valt en enkel dekoration som passar perfekt för barnet: en bekväm säng för lugna nätter, talllådor i olika storlekar inom räckhåll för den lilla pojken, en gardin med ärtor för att bevara tupplurar från naturligt ljus. Tillbehören - plyschpokal, målningar och retro leksaker - kompletterar uppsättningen och ger den en touch av originalitet!

Ett vitaminanrikat badrum


före : Det fanns inget badrum i det stora vardagsrummet. Föräldrar till lilla Gabriel ville att han skulle ha sitt eget toalettutrymme för att vara helt oberoende när han växte upp! efter : Arkitekterna har integrerat ett badrum intill sovrummet, stängt av en skjutdörr, som har allt en stor en: duschkabin, handfat och Leroy Merlin lagringsmöbler. Dynamiken skapas av växlingen mellan vita, grå och anisgula brickor: det lilla badrummet förblir alltså sober och mycket funktionellt!