Information

Före / efter: en gammal verkstad förvandlas till ett drömloft!

Före / efter: en gammal verkstad förvandlas till ett drömloft!

Vem skulle inte drömma om att lägga resväskorna i en gammal verkstad, med XXL-fönster och exponerade balkar? Även om alltmer sällsynt finns det fortfarande några av dessa gamla byggnader, tidigare dedikerade till industri eller skapande. Archik-byrån, specialiserad på försäljning och renovering av atypiska fastigheter, kunde hitta en av dessa eftertraktade platser för att förvandla den till ett mysigt och funktionellt loft. Metamorfos till bilder.

Markera industriell arkitektur


tidigare: När ägaren till denna tidigare verkstad överlåter sin egendom för försäljning till Archik-byrån, upptäcker interiörarkitektarna en plats med den typiska ramen för industribyggnader, tyvärr lämnade övergivna i flera år. Det finns en obeskrivlig störning som framhävs av en mängd spillror som strös på marken. Byggnaden behöver dåligt isoleras och säkras, men också uppfylla standarder ur elektrisk och sanitär synvinkel. Trots dessa stora nackdelar föreslår de arkitektoniska elementen en byggnad av exceptionell estetik! efter : Många verk var nödvändiga för att få interiören upp till standarder och göra det bebodligt. Arkitekterna för byrån Archik har valt att hålla byggnadens ramar nakna för att belysa platsens industriella förflutna. Råvarorna är här i rampljuset genom metallelementen (ipn, trappor, gångväg ...), sten, läder och trä. En antennlayout, med ett enkelrum över vilket sovrummet ligger, har varit privilegierat: loftet är verkligen närvarande i varje hörn i huset!

Enkel och vänlig mat


före : Köket är separerat från resten av verkstaden med en partition. Rymlig men dåligt inredd, den saknar lagring och konsistens jämfört med resten av byggnaden. På golvet och på credenza ger en gammaldags klinker den en smutsig och sliten look.
efter : Partitionerna slogs ner för att öppna köket till vardagsrummet. Endast det polerade betonggolvet avgränsar nu det utrymme som ägnas åt matlagning, vilket har blivit tydligare och mer användarvänligt. En stor kökö har lagts till mellan köket och vardagsrummet för att fungera som matbord, bar och bänkskiva. Här återigen hittar vi nyckelelementen i den industriella stilen: rostfritt stål matlagningspiano, femtiotalet kylskåp, metallskärmar och polerat betonggolv.

Se efter dekorationen


före : Ingen stil i den gamla verkstaden eftersom den senare har övergivits i flera år. Men de arkitektoniska elementen ger byggnaden redan en mycket speciell elegans, som räcker för att förbättras genom en solid renovering och noggrann dekoration. efter : Verkstadsfönstren har bytts ut för att ge god isolering i huset. Väggarna har lämnats grova, helt enkelt skrapade och rengjort för att ta bort de gamla spåren av gips. Arkitekterna av byrån Archik har slipat och förglasat parketten, vars massiva trä kommer att värma den inre atmosfären lite kloster. Under det stora huvudfönstret fungerar nya hyllor som ett bibliotek och förvandlar vardagsrummet till ett trevligt vardagsrum. När det gäller dekoration har de nya ägarna valt en blandning av gamla och nya möbler, med vackra klubban fåtöljer som sitter bredvid "Ghost" -stolarna designade av Philippe Stark.