Information

Före / efter: en liten skräddarsydd post

Före / efter: en liten skräddarsydd post

Denna 31 kvadratmeter stora lägenhet, belägen i XVII arrondissement i Paris, har totalrenoverats. När det gäller den lilla huvudentrén ville ägarna ha ett mer ergonomiskt och praktiskt utrymme, särskilt för att kunna lagra kläder utan att tappa utrymme. Byrånsteamet Les Murs en öron har därför fördubblat sin uppfinningsrikedom för att göra detta rum till en funktionell passage. område: ca 4m² budget: 2000 € för rivning, nya partitioner, färg, parkett och elektricitet, 2000 € för skåpet, 250 € för det falska taket och 1000 € för det upphängda biblioteket

Ett ljusare rum


tidigare: Ingången, ursprungligen liten och smal, var svag. Målet var tvåfaldigt: omstrukturera utrymmet och rena volymerna. För detta slogs partitionerna ner och ramen och dess akterspegel avlägsnades. efter: För att skapa ett intryck av rymden läggs ett ljust ek parkettgolv på golvet, identiskt med vardagsrummet och vardagsrummet (50 € per m2 på Leroy Merlin). Väggarna målades i skumvitt (Skimming Stone-skugga från Farrow and Ball) och taket i vitt. När rummet hade omformats placerades en silverspegel signerad Sogal på garderobens skjutdörrar. Det reflekterar naturligt ljus, så att rummet är mer lysande och förstorar också utrymmet avsevärt.

En två i en garderob


tidigare: Garderoben som låg i ingången var inte funktionell. Hyllorna inuti var inte särskilt fixerade och det var lite svårt att navigera! efter: Arkitekterna har skapat ett anpassat garderob / omklädningsrum längre än det befintliga. Det låter dig lagra både underhållsapparater (dammsugare, strykbräda) och kläder för att kompensera för bristen på förvaring i rummet. För att optimera lagring har skåpet utrustats med flera fack längs hela längden. Ett falskt tak (2,4 m hög med 10 cm tjockt) med infällda strålkastare skapades också.

En anpassad hängande möbler


tidigare: En fula elektrisk panel hängde på väggen behövde döljas. efter: Arkitekterna föreställde sig en hängande bokhylla för att dölja målningen. Målad i samma nyans som ingångsväggarna, smälter den nu in i inredningen. Endast dörrarna är i tre olika färger (Elephant's Breath, Dove Tale och Charleston Gray från Farrow and Ball). Böcker men också små dekorativa föremål och tillbehör klär möblerna och färgar väggen samtidigt. Mer information om Charlotte Soissons Lenormand, The Walls Have Ears