Kommentarer

Före / efter: ge en elegant och mineralig stil på utsidan av ett traditionellt bretonskt hus

Före / efter: ge en elegant och mineralig stil på utsidan av ett traditionellt bretonskt hus

Att renovera golven utanför ett hus är inte alltid lätt: du måste först studera typen av jord, fuktigheten i regionen eller typen av material, som åldras mycket mer snabbt inför dåligt väder. Det estetiska ska också beaktas och måste förbli i harmoni med husets stil för att bilda en sammanhängande helhet. Trots dessa begränsningar har ägarna till denna bostad som ligger i Liffre i Bretagne lanserat utmaningen att skapa en chic och trendig uppfart för utomhusbruk. Den senare ville ge en ansiktslyftning till ingången till huset genom att skapa ett modernt mottagningsutrymme, som kombinerar växt och mineral. Framgångsrik insats! yta : 556m2 budget : 4000€

Uppsättning av gränser



före : Utomhusutrymmet som leder till Liffres hus var aldrig riktigt dekorerat, förutom ett försök på en mineralmassa mitt i gången. Löst dragit av en stig täckt med grova antracitstenar, fanns det ingen verklig avgränsning mellan gräsmattan och golvet. Arbetena började därför med en åtskillnad mellan stenar och vegetation med hjälp av en Techniseal aluminiumgräns. Detta arbete utfördes av de boende i själva huset under en period av bara två dagar: totalt omarbetades 556m2 helt! efter : Förutom att tillhandahålla en visuell avgränsning, skyddar gränserna sängarna från den tidiga invasionen av grus.

Avgränsning av utrymmen



före : Golvbeläggningen är sorglig och banal, och den centrala ön värderas inte. Första steget: isolera det från all grus, precis som gräsmattan som gränsar till ingången. En stor svart presenning är förskuren och placerad runt ön så att gruset inte sjunker ner i marken över tid. efter : Nya aluminiumkanter installeras för att bilda en halvmåne-rektangel: dessa formar en ren och elegant övergång mellan mineraler och växter. Gången börjar ta form! Inspirerade av Zen-andan i asiatiska trädgårdar beslutade ägarna att leka med former och färger. Centralön har en japansk look, med mineraler i olika storlekar och färger, mycket stabila bakom varje gräns.

En modern och välkomnande entré



före : Den gamla uppfarten tenderade snabbt att suga upp vatten och förvandlade husets utsida till ett träsk. efter : Den nya yttre skapelsen består av en central ö som välkomnar vita stenar, en palmträd och några buskar, samt en bana med skifferplattor omgiven av gräsmatta. Denna runda väg leder besökaren till husets ytterdörr medan han bevarar sina skor från fukt och lera. För att säkerställa en harmonisk finish på dessa verk medan man avgränsar linjer och kurvor, diskret gränsar separata stenar av olika typer. Olika färger och storlekar, den senare bildar en japanskinspirerad uppsättning, som asiatiska Zen-trädgårdar. : kurvorna är förfinade, resultatet trendiga och samtida. //www.techniseal.com/